Vandaag en morgen is er kans op lichte winterse neerslag.
Volledig scherm
Vandaag en morgen is er kans op lichte winterse neerslag. © Shutterstock

Koude, winderige quarantaine-zondag met kans op winterse buien

Een matige tot harde noordelijke wind zorgt vandaag voor koude temperaturen. Qua weer missen thuisblijvers vandaag dus niks. Ook kan er lokaal wat winterse neerslag vallen. Dat meldt Weerplaza.

Vandaag schijnt vooral in het noorden en westen de zon, in het oosten en zuidoosten kan uit dikkere bewolking wat neerslag vallen. In de middag klaart het verder op. Het wordt 5 tot 8 graden en er staat een matige tot harde noordelijke wind. 

Ook morgen is het koud, verspreid valt een winterse bui, maar de wind neemt wel af. Weerman Wilfred Janssen van Weerplaza sluit niet uit dat het morgenochtend vroeg in het noorden lokaal een beetje wit is op bijvoorbeeld autoruiten en tuintafeltjes. ,,Maar dat is van korte duur. Als de zon erbij komt is de witte neerslag snel weer verdwenen.”

Dinsdag blijft het droog met meer ruimte voor de zon. In de nacht vriest het een paar graden. Vanaf woensdag kan dagelijks weer een enkele bui vallen, maar de temperatuur gaat wel weer iets omhoog.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”