Volledig scherm
© anp

Kraaneigenaar ontdaan door 'afschuwelijke gebeurtenis'

UpdatePeinemann Holding, de eigenaar van de omgevallen kranen in Alphen aan den Rijn, tast nog in het duister over de oorzaak van het ongeluk, meldt de onderneming uit Hoogvliet dinsdag op haar website.

Volledig scherm
© anp

,,Op dit moment kunnen wij nog niets zeggen over de oorzaak; de onderzoeken daarnaar zijn in volle gang. Wij zijn ontdaan door deze afschuwelijke gebeurtenis en onze gedachten gaan uit naar slachtoffers, omwonenden en anderszins betrokkenen. De coördinatie en informatievoorziening is momenteel in handen van de gemeente en hulpdiensten ter plaatse'', laat de directie van Peinemann weten.

De betrokken kraanmachinisten werken volgens de onderneming al jarenlang bij het bedrijf. Bij Peinemann was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Het familiebedrijf is al meer dan zestig jaar actief op het gebied van onder meer kraanverhuur en transport. Volgens zakenblad Quote zijn de huidige eigenaren Jaap (68) en Peter (60) Peinemann samen goed voor 90 miljoen euro. Daarmee staan de hijskraanverhuurders op plek 230 van de Quote 500.

Verklaring
Ook bouwbedrijf Mourik, verantwoordelijk voor de bouw van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn, komt dinsdagmiddag met een verklaring over het ongeluk met een brugdeel. Dat heeft de woordvoerder van het bedrijf dinsdag laten weten.

De leden van het management en de directie van Mourik zijn na het ongeval teruggekeerd van vakantie. Ze komen dinsdagochtend bij elkaar op Schiphol. ,,Daarna komen we met een verklaring'', aldus de woordvoerder. Het bedrijf zei maandag in een eerste reactie zeer ontdaan te zijn door het ongeluk.

Ook Mourik, het bedrijf dat de kranen huurde van Peinemann, staat op de Quote-lijst van steenrijke Nederlanders. Kees Mourik (77) staat met 200 miljoen euro op nummer 82. Hij ging in 2013 met pensioen. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zoon Kees Jan (48).

Lees alles over het ongeval met de bouwkranen en het brugdeel in Alphen aan den Rijn terug in ons dossier.