Krakend hout en overal glasgerinkel: binnen kwartier zorgde tornado voor enorme chaos

RECONSTRUCTIEBewoners van de Barendrechtse woonwijk Ter Leede belandden vannacht in een regelrechte nachtmerrie toen een heuse tornado over hun huizen raasde. Een reconstructie van een rampzalige nacht. ,,Ik had ook mijn man kunnen verliezen.’’

2 reacties

 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Je zou maar niet verzekerd zijn tegen storm of tornado of wind hoost > SCHADE. Verzekeringsmaatschappijen kunnen moeilijk doen als het op uitbetalen gaat.
 • Visser

  2 maanden geleden
  Ik vind het allemaal wat overdreven. Ik zie schade aan schuurtjes, tuinmeubilair en schuttingen. Aan de huizen zelf alleen wat afgewaaide dakpannen. We doen alsof er een ramp gebeurd is. Gewoon de verzekering laten betalen en verder niet zeuren.
 1. Jongeren hebben er genoeg van: ‘Leven op aarde wordt letterlijk bedreigd’
  PREMIUM
  dit was 2021

  Jongeren hebben er genoeg van: ‘Leven op aarde wordt letterlijk bedreigd’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: harde actie voeren voor het klimaat. Door corona was het even uit beeld, maar het klimaat is weer terug. Vorige maand liepen er nog 40.000 bezorgde en boze mensen door Amsterdam. De dochter van verslaggever Mark van Assen was er ook bij. Sterker: ze voert harde actie. En er zijn steeds meer jongeren als zij, zien ook de milieuorganisaties.