Krantenbezorger ontdekt brandend huis van vakantiegangers

Een krantenkoerier zag dinsdagochtend de vlammen uit het dak van een woning aan de Weebosserweg in Bergeijk slaan. De bewoners bleken al enige weken op vakantie te zijn. 

De brand was daardoor al behoorlijk vergevorderd op het moment dat deze werd ontdekt. ,,Het kan goed zijn dat het al even bezig was; dit is een rustige weg waar 's nachts niet elk kwartier iemand langs komt", aldus een woordvoerder van de brandweer. Een groot deel van het dak van de woning is uitgebrand. De binnenkant van de woning heeft ook veel schade. De brandweer had de brand rond 05.30 uur onder controle. Het energiebedrijf kwam ter plaatse voor het afsluiten van gas en elektriciteit, zodat er veilig kon worden afgeblust.

Niemand raakte gewond. Wat de oorzaak van de brand is, is niet duidelijk. ,,Mogelijk gaat ons team brandonderzoek later vandaag nog bekijken of de oorzaak te achterhalen is”, aldus de brandweer.

Volledig scherm
Brand Bergeijk. © Bert Jansen
Volledig scherm
Woningbrand Weebosserweg Bergeijk. © Bert Jansen
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.