Volledig scherm
Verschillende vensters in Windows 7. © Vrij

Krijgt jouw Windows-pc ook een update? Dan is hij straks een stuk trager

Bepaalde computers die draaien op Windows 7, 8 of ouder moeten binnenkort worden geüpdatet om een probleem met chips van onder meer Intel en AMD te verhelpen. Maar sommige computers kunnen daar wel eens beduidend langzamer van worden. Daarvoor waarschuwt Windows zelf in een blog. 

De techgigant geeft aan druk bezig te zijn met het zoeken naar een oplossing. Microsoft heeft sommige aanpassingen tijdelijk opgeschort, omdat diverse gebruikers meldden dat hun computer vastliep na installatie van de patches.

Door problemen met de chips bleken vorige week miljarden computers en mobieltjes een groot gat in de beveiliging te hebben. Bedrijven als Apple en Microsoft waren daardoor gedwongen met updates te komen. Het is overigens niet zo dat alle apparaten trager zijn geworden. Volgens Apple zou de snelheid van zijn computers en telefoons niet meetbaar zijn afgenomen.

Vooral veel grote bedrijven, waarvan alle computers op hetzelfde systeem draaien, kunnen hinder ondervinden van de verplichte updates. 

Volledig scherm
Windows 7 bestaat sinds 2009. © EPA