Pauline Krikke spreekt in Scheveningen met een boze buurtbewoner in het gebied waar de schade is ontstaan door de door lucht vliegende vonken van het grote vreugdevuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Pauline Krikke spreekt in Scheveningen met een boze buurtbewoner in het gebied waar de schade is ontstaan door de door lucht vliegende vonken van het grote vreugdevuur. © ANP

Krikke stuurde slechts een linkje naar haar afscheidsvideo in appgroep college: ‘vrij bizar’

De bijna-ramp met het Scheveningse vreugdevuur leidde een jaar geleden het einde in van het Haagse burgemeesterschap van Pauline Krikke (58). ‘Ze wilde door tot de laatste snik’.

Den Haag staat op scherp. Hulpdiensten moeten rekening houden met de meest heftige scenario’s deze jaarwisseling. Het schrappen van de vreugdevuren leidde begin december al tot hevige rellen, afgelopen weekeinde werden er opnieuw branden gesticht en met vuurwerk gegooid. Maar de climax wordt dinsdagnacht verwacht. Wordt het dan weer ‘oorlog’ zoals vroeger, met talloze wijkvuren, gewonden, tig arrestaties en massale vernielingen? Het is voor Johan Remkes het belangrijkste etmaal van zijn tijdelijke burgemeesterschap. En eentje die zijn ambtsperiode definieert, weet voorganger Pauline Krikke.