Kristie Rongen uit Lelystad moest 92.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ,,De situatie maakte me stil en ik kwam thuis met een burn-out. Ik wilde niet meer leven; het was dat ik mijn kinderen nog had.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kristie Rongen uit Lelystad moest 92.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst: ,,De situatie maakte me stil en ik kwam thuis met een burn-out. Ik wilde niet meer leven; het was dat ik mijn kinderen nog had.” © Freddy Schinkel

Kristie moest Belastingdienst 92.000 euro betalen: ‘Jarenlang dronk ik alleen oploskoffie’

ToeslagenaffaireAngst, onzekerheid, schaamte. Jarenlang zijn duizenden Nederlanders onterecht bestempeld als fraudeur en gemangeld door de Belastingdienst. Met herkenning en compensatie is het leed van de toeslagenaffaire niet voorbij, benadrukken gedupeerden Kristie Rongen (45) uit Lelystad en Christina* (47) uit Apeldoorn. ,,Ik dronk jarenlang alleen maar oploskoffie.”

65 reacties

 • van Leeuwen

  7 maanden geleden
  Zo is het John Hooreman, ik verbaas me er ook over, wat een bedragen! Mevr. verdient 1900,-- en krijgt er nog eens 1900,-- bij voor kinderopvangtoeslag? En is er geen vader , die ook zijn financiele bijdrage kan leveren voor de kinderen? Alles afwentelen op de mij, Psychische, fysieke en financiële zaken vind ik behoorlijk ver gaan. zou graag wa genuanceerdere verhalen lezen.
 • Stijn Retaw

  8 maanden geleden
  Het mij ooit ook gebeurd. De nieuwe opvang werd ingevoerd, maar de oude nooit verwijderd. Ik vertrouwde erop dat de Dienst haar werk deed. Maar bleek voor 8 dagen per week toeslag te krijgen bij twee lokaties die 100km uit elkaar lagen. Toen de zaak boven kwam, wistte ze mijn kinderen per ongeluk en moest ik maar aantonen dat ik kinderen had. Twee keer moeten doen want ingeleverde stukken raakte kwijt. Maar dat was, zelfs met ontvangstbewijzen, hun probleem niet.
 • Boekhoudt

  8 maanden geleden
  De belastingdienst heeft de wet in heel veel opzichten overtreden, zonder dat daar verdere consequenties aan zijn verbonden voor de verantwoordelijken. Het allerergste is dat ze wel onmenselijke invorderingsmaatregelen op mochten leggen. De wet moet op dit punt echt aangepast worden zodat gezinnen niet meer op straat komen te staan en kinderen bij de ouders weg worden gehaald omdat deze geen eten meer voor hen kunnen kopen. Daar heeft niemand wat aan.
 • Karina van Bavel

  8 maanden geleden
  We moeten terug naar kinderen zelf opvangen en opvoeden net als vroeger....kost ons(kinderloze) veel minder...
 • Sina Hogeboom

  8 maanden geleden
  Angelique B 92.000 euro klopt zeker wel in vier jaar terug betalen!! Ik kan niet alles lezen maar lees de reacties!!