De kritiek op minister Arie Slob neemt toe. Hij werd enthousiast ontvangen als voormalig docent, maar schoolbesturen, onderwijsbonden en politiek vinden dat hij te weinig tegen het lerarentekort doet.
Volledig scherm
De kritiek op minister Arie Slob neemt toe. Hij werd enthousiast ontvangen als voormalig docent, maar schoolbesturen, onderwijsbonden en politiek vinden dat hij te weinig tegen het lerarentekort doet. © ANP

Kritiek op onderwijsminister Slob zwelt aan: hij doet te weinig aan het lerarentekort

Bejubeld om zijn achtergrond in het onderwijs, inmiddels verguisd wegens ‘een gebrek aan urgentie’ rond het lerarentekort. Onderwijsminister Arie Slob ligt onder vuur. ,,Hij denkt dat hij al spekkoper is.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'