Volledig scherm
PVV-Eerste Kamerlid Ronald Sörensen © ANP

Kritiek Sørensen valt slecht binnen PVV

Het voorstel van Eerste Kamerlid Ronald Sørensen om de rol van Geert Wilders in te perken, heeft tot ijzige reacties geleid binnen de PVV.

De senator zei afgelopen op deze site dat het tijd is om een serieuze partijstructuur op te zetten, inclusief lokale afdelingen en een partijvoorzitter. 'Het is niet heel goed gevallen,' erkende Sørensen gisteren.

Niemand binnen de PVV wilde afgelopen weekend ingaan op de voorstellen. Partijleider Geert Wilders negeerde meerdere verzoeken om commentaar. Ook de fractievoorzitters in de provinciale staten wilden niets kwijt over het plan van Sørensen, al zou er in sommige provincies wel animo zijn om een democratische structuur op te zetten met leden.

De Eerste Kamerfractie van de PVV zal morgen met een verklaring komen. Het wordt Sørensen, voorheen oprichter van Leefbaar Rotterdam, vooral kwalijk genomen dat hij niet heeft overlegd met andere PVV'ers. Ook de timing zou slecht zijn, omdat de PVV net een storm van kritiek over zich heen heeft gekregen.

In het verleden is het niet goed afgelopen met PVV'ers die pleitten voor partijdemocratie. Zowel Hero Brinkman als Louis Bontes moesten uiteindelijk het veld ruimen.