Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de Koning was de reden om af te wijken van de verplichting om het Kroondomein 358 dagen per jaar open te stellen voor publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de Koning was de reden om af te wijken van de verplichting om het Kroondomein 358 dagen per jaar open te stellen voor publiek. © Rob Voss | RVD / Paul Tolenaar

Kroondomein dicht vanwege ‘persoonlijke levenssfeer’ koning Willem-Alexander: ‘Het wordt steeds gekker’

Het Kroondomein gaat jaarlijks in het jachtseizoen drie maanden op slot vanwege de ‘persoonlijke levenssfeer’ van de koning. Dat stelt minister Carola Schouten van Landbouw in antwoord op Kamervragen naar aanleiding van de miljoenensubsidie voor het Kroondomein.

30 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Dit is ronduit schandalig. Koning en koningshuis kost klauwen met geld en voegt tegenwoordig niets meer toe. Y Dolman
 • E.M. Van den berg

  1 jaar geleden
  jammer dat min. Schouten de hand boven het hoofd van de koning blijft houden. Als hij wil jagen doet hij dat maar in de week dat het domein gesloten is. Al deze privileges maken het steeds moeilijker om het konings huis in ere te houden. Nu gaan mensen zien dat het een instituut is wat wij met ons belastinggeld duur betalen, en zij leven in luxe verder!!
 • Machiel Slot

  1 jaar geleden
  Ik zou zeggen mensen ga voor ‘t plezier op de Kermis schieten en voor hen die het als sport zien Kleiduiven!
 • Jan Kromwijk

  1 jaar geleden
  Mijn hemel wat piepen de meeste weer over het koningshuis. Maar wel allemaal aankomende dinsdag vrij thuis blijven. Ga dan ook lekker werken.
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder Alle kroondomeinen worden onderhouden door opgebrachte belastingen. Het is een gotspe dat Willem Alexander eist dat deze worden afgesloten voor zijn gemak. Laat hem gewoon een landgoed kopen en zelf onderhouden. De belastingbetaler zorgt al jaarlijks voor enkele miljoenen aan inkomsten. Privé is privé, ook voor een persoon die een erfelijke titel draagt.