Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Volledig scherm
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport © ANP

Kuipers: Euthanasie voor kinderen onder de 12 jaar mogelijk

Voor kinderen onder de 12 jaar die ‘uitzichtloos en ondraaglijk lijden’ moet euthanasie mogelijk worden. Zorgminister Ernst Kuipers heeft een regeling hiertoe aan belanghebbende partijen voorgelegd voor advies.

17 reacties

 • L. Koenraad

  1 maand geleden
  Uitzichtloos en ondraaglijk lijden hoeft niet gepaard te gaan met ziekte. Iemand kan ook een uitzichtloos eenzaam (en daardoor ondraaglijk) bestaan hebben. Waarom mogen mensen niet uit dat lijden verlost worden, zeker als ze daar zelf uitgebreid over hebben nagedacht en goede onderbouwing hebben. Overigens geldt dit vanzelfsprekend ook voor mensen/kinderen die daadwerkelijk fysiek lijden.
 • Elly Verrips

  1 maand geleden
  Als leven alleen maar lijden is komt de dood als een verlossing.
 • csd post

  1 maand geleden
  ik vindt dat ieder hier recht op heeft zo wel jong en oud zonder dat het strafbaar is hier zit ik al zolang op te wachten dat recht wordt eens tijd
 • Rik Wilsen

  1 maand geleden
  @NickMiltenburg Moet een minister zich niet bezig houden met een regeling dit voor weinig mensen geldt??? Zullen we dan ook de inkomstenbelasting voor miljonairs maar schrappen? Dat zijn ook niet zo veel mensen….
 • Ronald Markant

  1 maand geleden
  Ik denk dat dit een goede keuze is. Ik zie vanuit vrijwilligerswerk hoe moeilijk gezinnen het hebben met ernstig zieke kinderen en zou niet graag in hun schoenen staan. Als je het van dichtbij meemaakt dan is alle andere sores eigenlijk onzin. Sterkte aan hen die het mee moeten maken.