Carly Wollaert
Volledig scherm
© Carly Wollaert

Kunstenaar schrijft namen van alle weggevoerde Nederlanders op: Mijn God, wat veel mensen

Kunstwerk HolocaustKunstenaar Bart Domburg schreef de namen van alle uit Nederland weggevoerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma op vellen papier. Het kunstwerk zal te zien zijn in Kamp Westerbork.

 1. Verloskundigen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Beslissing kwam uit het niets’
  PREMIUM
  3

  Verloskun­di­gen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Beslissing kwam uit het niets’

  Verloskundigen uit Zutphen en omgeving maken zich zorgen om hun zwangere vrouwen. Gelre ziekenhuizen besloot vrijdag de verloskamers in het ziekenhuis in Zutphen te sluiten vanwege een personeelstekort. Het ziekenhuis verwijst vrouwen voor hun bevalling naar ziekenhuizen in de wijde regio, zoals Doetinchem, Deventer en Apeldoorn. Tot frustratie van verloskundigen. ,,Dit is zorgwekkend.’’
 2. LIVE | Prinsjesdag zonder franje: ‘Kom niet naar Den Haag, er is hier niets te zien’

  LIVE | Prinsjes­dag zonder franje: ‘Kom niet naar Den Haag, er is hier niets te zien’

  Prinsjesdag wordt ook dit jaar wordt geen uitbundig feest. De rijtoer per Glazen Koets is er deze editie opnieuw vanwege de coronaregels niet bij. De koninklijke familie pakt de auto naar de Grote Kerk in Den Haag. De koning spreekt daar de troonrede uit, maar daarmee is de kous af. Vrijwel geen militair vertoon en zeker geen balkonscène. Naar Den Haag komen wordt afgeraden. Wie het weinige spektakel wil volgen, kan beter naar de televisie kijken. Of meelezen in ons liveblog.