Lambert Kamps is blij dat de sloop van zijn Fiat Cinquecento erop zit. Nu kan het eigenlijke werk beginnen: de ombouw van auto tot boot.
Volledig scherm
Lambert Kamps is blij dat de sloop van zijn Fiat Cinquecento erop zit. Nu kan het eigenlijke werk beginnen: de ombouw van auto tot boot. © AD/Daniella van Bergen

Kunstenaar verbouwt oude Fiat tot bootje

In The Spy who loved me gaat James Bond met zijn Lotus Esprit te water, waarna de bolide in een oogwenk verder gaat als boot. Was die scène wellicht de inspiratiebron voor kunstenaar Lambert Kamps? Op het Haagse bedrijventerrein Binckhorst bouwt hij een Fiatje om tot een vaartuig.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari