Volledig scherm
© ANP

Kwaliteit zonnepaneel slecht

Veel zonnepanelen op Nederlandse daken zijn van slechte kwaliteit. Bijna een kwart van de consumenten die zonnepanelen op hun dak hebben liggen, zal de investering van een paar duizend euro er niet uithalen.

Dat schrijft het AD op de voorpagina. De krant verwijst naar onderzoek van keuringsinstituut Kiwa.

Piepkleine en onzichtbare scheurtjes in de panelen zorgen ervoor dat ze op termijn nog maar 30 tot 40 procent rendement opleveren in plaats van 80 tot 90 procent, zegt Leendert van der Marel van Kiwa. Daarnaast doen de installatiebedrijven hun werk ook niet altijd netjes, stelt het AD.

Consumentenvoorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt consumenten aan zich goed te verdiepen in zowel de installateur als in de installatie, voordat ze daadwerkelijk zonnepanelen aanschaffen.


 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.