Sywert van Lienden in het programma Buitenhof.
Volledig scherm
Sywert van Lienden in het programma Buitenhof. © NPO

KWF zit niet te wachten op donatie Van Lienden: ‘Laat hij het geld terugstorten aan ministerie’

De stichting KWF Kankerbestrijding zit niet op een eventuele donatie van ondernemer en CDA’er Sywert van Lienden te wachten. Van Lienden trok eerder vandaag (deels) het boetekleed aan over de lucratieve mondkapjesdeal waarmee hij miljoenen winst maakte. Hij stelde dat de winst een maatschappelijke bestemming zou krijgen ‘in de richting van kanker bij jonge gezinnen en arme gezinnen', maar bij KWF hoeft hij niet aan te kloppen.

79 reacties

 • Becker

  2 jaar geleden
  In zijn reclamespotjes zegt hij dat de kapjes goedgekeurd zijn. Dat blijkt dus niet zo te zijn. De staat zou hem moeten vervolgen voor verkoop ondeuglijk materiaal. Pak hem alles af wat hij besit, vorder die 100 miljoen terug. Dat ging bij al die ouders met die kinderopvang toch heel simpel. Niemand zou deze minkukel ook maar 1 minuut werk moeten gunnen. Maak hem brodeloos en desnoods dakloos.
 • Tom Vermeulen

  2 jaar geleden
  Zou het echt zo gegaan zijn? Zo van, beste Sywert, hier heb je 100 miljoen, ga jij maar mondkapjes kopen, het bonnetje komt later wel.
 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. Dat KWF het onrechtmatig geld van S. van Lienden niet wil is alleen maar verstandig en wijs. S. van Lienden liegt over zijn intrigiteit bij het CDA en bracht zodoende bewinds personen op een dwaalspoor en zo miljoenen aan de ondeudelijk mondkapjes die voor grofvuil opgeslagen is in de opslag met in feite goedkeuring van dezelfde bewinds personen die willens en weten met belastinggeld over de balk gooit. Het stilzwijgen van de Jonge en Rutte en het goed praten van van Ark is walgelijk
 • E. Strijbos-klop

  2 jaar geleden
  Geef het aan de mensen die werken in de,zorg en ziekenhuizen
 • Elaine Pierre

  2 jaar geleden
  Wat een naar mannetje. Indien er geen onderzoek naar deze zaak gedaan was dan had hij niets over de miljoenen die hij er van over gehouden heeft verteld. En dan een charme actie te doen over de ruggen van hele zieke kinderen. En dan ook nog de ruimte nemen om te zeggen: Wanneer ik in de schulden kom door alle negatieve reacties op mij dan ben ik genoodzaakt het geld te houden. Walgelijk mannetje. (ik hoop overigens ook dat die compagnons hier ook last van krijgen)