Basisschoolleraren tijdens een protestmanifestatie vorig jaar in het Zuiderpark. De onderwijsvakbonden AOB en CNV hadden opgeroepen tot een staking uit onvrede over het te lage salaris en te hoge werkdruk.
Volledig scherm
Basisschoolleraren tijdens een protestmanifestatie vorig jaar in het Zuiderpark. De onderwijsvakbonden AOB en CNV hadden opgeroepen tot een staking uit onvrede over het te lage salaris en te hoge werkdruk. © ANP

Laagste ledenaantal vakbonden sinds 1990

Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 met bijna 200.000 afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. Vorig jaar was dat gedaald tot 1,7 miljoen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het laagst gemeten aantal sinds 1990.

  1. Nachtelijke inbreker neemt het ervan en doet dutje in supermarkt Kesteren: ‘Hij viel in slaap in het gangpad met bier’
    PREMIUM

    Nachtelij­ke inbreker neemt het ervan en doet dutje in supermarkt Kesteren: ‘Hij viel in slaap in het gangpad met bier’

    Een inbreker heeft het zich in de nacht van vrijdag op zaterdag goed laten smaken in een supermarkt in Kesteren. De man kwam in het holst van de nacht de winkel binnen door een gat in een ruit te rammen. Eenmaal binnen laafde hij zich onder meer aan chips, bediende hij zich van een ‘slaapmutsje’ van zo'n vijf bier, deed hij een dutje in het pad met alcohol en vertrok hij met een rugzak en vuilniszak vol tabak.