Ic-arts Michael Frank en verpleegkundige Lisa bij een patiënt (inmiddels coronavrij verklaard) die op zijn buik wordt beademd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ic-arts Michael Frank en verpleegkundige Lisa bij een patiënt (inmiddels coronavrij verklaard) die op zijn buik wordt beademd. © Arie Kievit

Laatste verslag vanaf de intensive care: ‘Ik wil dit niet meer meemaken’

De afgelopen zeven weken gaf intensivist Michael Frank in deze krant een uniek inkijkje in zijn werk op de intensive care van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Vandaag het slotstuk. ‘Er heerst opluchting, maar ook onzekerheid’. Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

 1. Woede over handelwijze gemeente in zaak zwaargehandicapte Abdullah: ‘Ronduit asociaal’
  PREMIUM

  Woede over handelwij­ze gemeente in zaak zwaargehan­di­cap­te Abdullah: ‘Ronduit asociaal’

  Het weigeren van een invalidenparkeerplaats aan de 22-jarige zwaar gehandicapte Abdullah heeft landelijk een storm van verontwaardiging opgeroepen. Niet alleen lokale Haagse politici spreken hun afschuw uit over het beleid van de gemeente Den Haag, maar ook in de Tweede Kamer zijn ze stomverbaasd. Denk eist uitleg van de minister. ,,Dit is ronduit asociaal van de gemeente.’’
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.