Sven Annen (R), voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), presenteerde de politieke plannen van het LAKS tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
Sven Annen (R), voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), presenteerde de politieke plannen van het LAKS tijdens een persconferentie. © ANP

LAKS liegt over deelname verkiezingen

Het plan van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) om in maart mee te doen aan de verkiezingen blijkt een hoax. De scholierenorganisatie maakte eerder deze week bekend de Kamer in te willen om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Vandaag is bekend geworden dat LAKS zich niet verkiesbaar stelt. De organisatie spreekt zelf van een 'verkiezingsstunt'.

  1. FNV: Loonsverhoging van 20 procent voor beveiligers Schiphol, nachttoeslag stijgt met 35 procent
    57

    FNV: Loonsverho­ging van 20 procent voor beveili­gers Schiphol, nachttoe­slag stijgt met 35 procent

    Schiphol geeft beveiligers nog eens een toeslag van 2,50 euro per uur om de personeelstekorten op de luchthaven tegen te gaan. Omgerekend gaat het om een stijging van 20 procent. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen tussen Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen. De nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog. De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport.