Volledig scherm
© ANP

Landelijke kranten getroffen door computerstoring

Door een computerstoring in de drukkerij van de Persgroep in Amsterdam kon een deel van de landelijke kranten vannacht niet worden gedrukt. AD, de Volkskrant, Trouw en NRC Next worden daardoor niet in het hele land bezorgd.

De regionale titels van AD zijn wel allemaal gedrukt in andere drukkerijen. Wel moest worden besloten edities samen te voegen in Utrecht en het Groene Hart, waardoor sommige lezers een deel van het lokale nieuws missen. Ook bij de regionale AD-titels kunnen er kranten niet bezorgd zijn.

De storing trad vannacht aan het begin van de productie op en legde alle drukpersen in Amsterdam stil. Technici slaagden er niet in de storing tijdig te verhelpen. Een klein deel van de kranten was gereed. Later in de nacht kon nog een deel worden gedrukt in andere drukkerijen. Dit was niet voldoende om alle abonnees en losse verkooppunten in Nederland te voorzien.

De directie van de Persgroep biedt lezers excuses aan voor het ongemak. Alle kranten zijn vandaag wel gratis digitaal te lezen via de website en de apps.