Landsadvocaat over stikstofaanpak: ‘Pak boer vergunning af’

Advies aan ministerieOm de stikstofcrisis snel op te lossen, moet de overheid vergunningen intrekken van boeren die veel stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden. Dat staat in een advies aan het ministerie van Landbouw, dat door deze site is ingezien. Landbouwminister Carola Schouten baalt ervan dat er opnieuw informatie over het stikstofdossier op straat ligt. ‘Echt vreselijk’, zegt ze over de onrust die dat genereert. 

77 reacties

 • D. Boerhoop

  1 jaar geleden
  Norbert Schooten in de oorlog hadden de stedelingen geen eten en moesten de boeren deze lui redden om te voorkomen dat ze verhongeren. Bij inname van de vergunning of bij onteigening zouden ze jou en de landsadvokaat gelijk jullie eten moeten ontnemen. Jullie hebben geen idee hoe belangrijk boeren zijn voor onze voedsel voorziening. Ik zou zeggen meteen alle vliegverkeer uit de lucht halen en de vervuilende schepen van Greenpeace er bij. Dat zal een fantatische vermindering van Co2 zijn
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Nonno Baffi, wat de boeren zullen doen hebben we geen boodschap aan, je moet de boeren doe agressief optreden het eerst aanpakken, heel makkelijk. Net als de manier waarop sommige boeren afgelopen jaar protesteerden, gewoon asociaal. Je moet je schamen om nog boer te zijn.
 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  Boeren zouden er goed aan doen het zieke, politieke spel van vergunningen verlenen en intrekken helemaal niet meer mee te spelen en gewoon 'boeren' zoals ze dat zelf het beste weten, vergunning of geen vergunning. Bij een verregaande onderlinge solidariteit is controle of ingrijpen vrijwel onmogelijk. Onbehoorlijk en onbetrouwbaar overheidsbeleid ( notabene voorgesteld door een advocatenkantoor dat wegens fraude en diefstal onder verscherpt toezicht staat ! ) vereist stevig verzet !
 • Nonno Baffi

  1 jaar geleden
  De vergunning afpakken zou je idd kunnen doen, als je oorlog en anarchie wilt. De boeren leggen als antwoord de economie plat. Daar kun je op wachten. Je zou ook de steenkoolcentrales per direct kunnen stopleggen. Dan is het probleem direct opgelost.Het ontslagen personeel krijgt een functie elders, daar is dit kabinet uitermate goed in.
 • Mannes Hekman

  1 jaar geleden
  Napoleon zou zeggen ,daar staat u met u wet hier sta ik met mijn hooivork