Koen Verheijden
Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Langdurige monsterklus met markeringen kost zo'n anderhalf miljoen euro

ReportageEen monsterklus voor Rijkswaterstaat. Honderden boeien, tonnen en kribbakens in de rivieren Maas en Waal werden half juli verzwolgen door de kolkende watermassa. Het herstel duurt langer dan gedacht. ,,Pas eind dit jaar zijn we klaar.’’  

 1. Reacties op ontsnapte tbs’er: ‘Een tbs’er met begeleid verlof heeft een 100 procent kans om te ontsnappen’
  22

  Reacties op ontsnapte tbs’er: ‘Een tbs’er met begeleid verlof heeft een 100 procent kans om te ontsnappen’

  ‘We moeten niet vreemd opkijken als zo’n vreselijk incident als dit gebeurt. Dat is het risico. Het is net Russische roulette. Alleen zijn er nu geen kogels in het spel’ en ‘Feliciteer elke Marokkaanse Nederlander die je tegenkomt van harte met de overwinning van Marokko’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 3 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Pil moet schurftuitbraak in Nederland uitbannen, zegt hoogleraar: ‘Dit is een megaprobleem’

  Pil moet schurftuit­braak in Nederland uitbannen, zegt hoogleraar: ‘Dit is een megapro­bleem’

  Er zijn harde ingrepen nodig om de steeds groter wordende schurftuitbraak tegen te gaan. Dat zegt hoogleraar klinische microbiologie Heiman Wertheim van het Radboudumc in Nijmegen. Hij stelt dat serieus overwogen moet worden om een Ivermectine-pil massaal te verstrekken aan iedereen uit de risicogroepen, zoals jongeren, bij wie het nu veel voorkomt. Ook moet er bron- en contactonderzoek komen en misschien een meldingsplicht.