Lange wachttijd voor nieuw paspoort of rijbewijs: kan één tot drie maanden duren

videoGemeenten kampen met lange wachttijden bij de dienst burgerzaken. Het kan een tot bijna drie maanden duren voordat inwoners een nieuw rijbewijs, paspoort of ID-kaart hebben.

42 reacties

 • W.Z. Zuid

  6 maanden geleden
  Het is een primaire levensbehoefte dus moet de gemeente zorgen voor snelle verstrekking. Ik heb een uur aan de telefoon gehangen voor vraag over eigen ingediend WOZ bezwaar. Volgende keer laat ik het weer door bureautje doen, mag de gemeente de kosten voor betalen. Ook mijn tijd kost geld.
 • Ada Duson

  6 maanden geleden
  Weer een excuus, Gewoon een stapje er bovenop doen inplaats van samen gezellig achter de balie koffie drinken en een beetje “keuvelen” . In aansmeren ruimtes veel lachen gieren en brullen, 4 x heen en weer lopen met een mapje onder je arm . , en jij maar wachten. Hop hop stapje er bovenop . Zeker gezien het salaris wat men bij de Gemeente verdiend . Er is week voor 2 personen maar op die positie zitten 3 personen zodat men nog minder hard moet werken .
 • Eric van Oorschot

  6 maanden geleden
  Wat een hoop onzin. Rotterdam, moeiteloos een afspraak, meteen aan de beurt, perfect geholpen en binnen paar dagen op exact het afgesproken tijdstip paspoort thuis bezorgd.
 • H Peters

  6 maanden geleden
  Je moet eens in België wonen dan moet je voor je paspoort veel kilometers rijden; erg goed voor het klimaat. En dat alleen omdat ons hardwerkend ambassadepersoneel die taak te zwaar vond en maar afschafte. Waar blijft de service voor burgers? De enige service is: het kost (veel) meer, je moet steeds langer wachter (en dus ook reizen). Zal de zakken van bepaalde mensen wel goed vullen; en weer ten koste van de burger.
 • Natascha Porter

  6 maanden geleden
  Heb je wel eens naar vacatures van gemeentes gekeken voor dit soort medewerkers? Dan snap je waarom er nooit nieuwe mensen worden aangenomen! Zelfs ik kom met 30 jaar klanten- en balie-ervaring niet in aanmerking, want ik heb geen voorgaande ervaring bij een gemeente, wat een harde eis is. Het ligt aan de gemeenten zelf, die te beroerd zijn om mensen in te werken.