Volledig scherm
© ANP Kippa

Lastige klus voor O'G3ne in Kiev

UpdateNederland treedt met O'G3ne aan in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op donderdag 11 mei moet het meidentrio in Kiev bij eerste tien eindigen om een plek in de grote finale af te dwingen. Hoewel nog weinig landen hun liedjes hebben gepresenteerd, is al duidelijk dat dat een lastige klus gaat worden.

,,Als je goed kijkt naar de plaats en hoe en wat, dan is het niet de meest gunstige situatie denk ik", vindt Shelly. Toch maakt dat voor de meiden niet per se een groot verschil. ,,Wij hebben zelf ook een beetje het idee dat je van iedereen moet kunnen winnen dus in principe maakt het niet uit wie er voor en na je zijn en in welke halve finale je staat. Je hebt natuurlijk soms mazzel als er dingetjes mee zitten maar ik denk dat we evenveel goede kans maken."

Sterke landen
In de halve finale van Nederland bevinden zich namelijk de laatste jaren zeer sterke landen als Rusland, Roemenië en Hongarije. Die kunnen, mede door hun in vele Europese landen woonachtige electoraat, bijna altijd rekenen op een finaleplaats. Rusland greep vorig jaar in Stockholm net naast de zege. Ook doorgaans sterke Scandinavische landen als Noorwegen en Denemarken zitten bij Nederland. Toch lijkt de halve eindstrijd van O'G3ne, dat ook nog geen liedje heeft bekend gemaakt, niet sterker dan de eerste semifinale op dinsdag.

Nederland ontloopt namelijk altijd sterke landen als Zweden, Azerbeidzjan en Armenië. Ook Australië, dat een vaste deelnemer aan het festival is geworden, zit in de andere groep. Klein nadeel voor Nederland is dat de kwalificatieronde van donderdag één land meer telt en dat onze traditionele stemvriend België in de andere groep is ingedeeld.

Liedje nog onbekend
Voor wat betreft de song waarmee de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol naar Oekraïne is bekend dat het waarschijnlijk om een meerstemmige ballad gaat. De drie hebben inmiddels hun keuze gemaakt en zijn bezig met de opnames. Presentatie van de Nederlandse inzending zal begin maart zijn.     

De landen die in de tweede halve finale aan de beurt zijn, zijn: Macedonië, Malta, Servië, Denemarken, Rusland, Roemenië, Hongarije, Oostenrijk, Ierland, Zwitserland, Estland, Israël, Bulgarije, Litouwen, San Marino, Kroatië, Norwegen en Wit Rusland.

Volledig scherm
© Twitter