Sywert van Lienden
Volledig scherm
Sywert van Lienden © Buitenhof

LCH-baas: Deal met Van Lienden was niet nodig, we hadden zelf alles al geregeld

De coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) Rob van der Kolk vond de mondkapjesdeal die Sywert van Lienden sloot met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) niet eens nodig. De directeur van het AMC Amsterdam zei op NPO Radio 1 bij het programma Oog op Morgen dat het LCH op dat moment zelf al voldoende materialen had geregeld.

11 reacties

 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @Ronald Wingerde, S. van Lienden drong zicht op bij zowel de adviseur van Hugo de Jonge en Hugo de Jonge zelf om toch die ondeugdelijke mondkapjes te laten doen leveren terwijl het reeds geregeld is door LCH volgen Rob van der Kolk. Alzo is dit géén eerlijke deal daar S. van Lienden vriendjes heeft (een minister) bij de CDA. Dit is voorkennis en belangenverstrengeling en vult hij zijn zakken met belastinggeld en moet de burgers de staatskas vullen door prijs verhogingen.
 • A Langedijk

  1 jaar geleden
  Geld verdienen aan andermans ellende is van alle tijden. Nep zwemvesten duur verkopen aan vluchtelingen bij de Turkse kust, Pfizer dat het octrooi op het virusvaccin niet wil delen met arme landen, etc.etc. Van Lienden moet zijn carrière maar voortzetten aan de Zuidas, als politiek figuur is hij volstrekt ongeloofwaardig. Met dank aan het neoliberalisme van de kabinetten Rutte (maximale individuele vrijheid!) https://www.parool.nl/columns-opinie/gretig-verdienen-aan-de-pandemie~b8d4b0bab/
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  van Lienden en co. gaan hun winst echt niet teruggeven. Sywert gaat zelf z,n vermogen beheren en de revenuen uitkeren aan goede doelen, d.w.z. zij die het willen hebben. Als Sywert zelf in financiele moeilijkheden komt heeft hij het geld voor zichzelf nodig en dat is niet denkbeeldig. Sywert is niet slim, hij is bevlekt. Deze uiterst arrogante man gaat een vervelende toekomst tegemoet.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Dit is niet de enige. Het zou me niet verbazen dat er bij de verbouwing van het Binnenhof ook miljoenen worden verdient. Het is niets nieuws aan de horizon maar het valt mij op dat deze mannen altijd in een netwerk van onze prominente politici zitten. Omgekeerd wordt je tot je bed achteraan gezeten.
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Nog even en we gaan van Lienden prijzen om z'n zakelijk inzicht (Wingerde). Deze deal stinkt.