Leendert van Gemeren heeft gehamsterd.
Volledig scherm
PREMIUM
Leendert van Gemeren heeft gehamsterd. © Nico Brons

Leendert (51) hamstert uit angst voor coronavirus: ‘Ik heb er slapeloze nachten van’

Wat door anderen wordt weggewuifd als een gewoon griepje, is voor Leendert van Gemeren (51) de grootste angst. Hij slaat voor zeker twee weken voedsel in ter voorbereiding op de komst van het coronavirus. ,,Ik heb er slapeloze nachten van.”

Leendert heeft geen werkend afweersysteem. Door een genetisch bloeddefect heeft hij te weinig witte bloedlichaampjes waarmee ziektes worden aangevallen. Om dit tekort aan te vullen krijgt hij regelmatig een infuus met een verzameling van humane antilichamen. Daardoor is hij extra vatbaar voor griep. ,,Waar de een alleen een snottebel krijgt word ik doodziek met koorts. Mijn longen zijn mijn meest kwetsbare organen”, zegt hij. ,,Ik houd het nieuws over coronavirus goed in de gaten en eerlijk gezegd: ik slaap er slecht van.”

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”