Volledig scherm
Doe nu de quiz! © AD

Leer je woonplaats beter kennen met deze quiz

Grote gemeentequizAankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont. 

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland gemeenten zijn waar bijna de helft van de winkelpanden leeg staat? En heb je je ooit afgevraagd hoeveel mensen in jouw woonplaats werkloos zijn, aan voetbal doen of overgewicht hebben? In deze quiz krijg je het antwoord. 

Deze quiz hanteert de gemeentelijke indeling van 2016. Bij enkele gemeenten is bij een of twee vragen geen data beschikbaar. Na het antwoorden van een vraag krijg je ook te zien wat het antwoord (Nederland) te zien dat aangeeft hoe een doorsnee gemeente hierop scoort. Zit je in de Android-app en werkt het niet soepel? Probeer hem dan op de mobiele site. 

Dat was hem dan! Nu je de quiz hebt gemaakt, weet je hoe je gemeente er voor staat. Veel van de onderwerpen van deze quiz zijn ook van belang voor de lokale politiek. Weet je nog niet wat je gaat stemmen? Maak dan ook meteen even onze kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”