Volledig scherm
Doe nu de quiz! © AD

Leer je woonplaats beter kennen met deze quiz

Grote gemeentequizAankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont. 

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland gemeenten zijn waar bijna de helft van de winkelpanden leeg staat? En heb je je ooit afgevraagd hoeveel mensen in jouw woonplaats werkloos zijn, aan voetbal doen of overgewicht hebben? In deze quiz krijg je het antwoord. 

Deze quiz hanteert de gemeentelijke indeling van 2016. Bij enkele gemeenten is bij een of twee vragen geen data beschikbaar. Na het antwoorden van een vraag krijg je ook te zien wat het antwoord (Nederland) te zien dat aangeeft hoe een doorsnee gemeente hierop scoort. Zit je in de Android-app en werkt het niet soepel? Probeer hem dan op de mobiele site. 

Dat was hem dan! Nu je de quiz hebt gemaakt, weet je hoe je gemeente er voor staat. Veel van de onderwerpen van deze quiz zijn ook van belang voor de lokale politiek. Weet je nog niet wat je gaat stemmen? Maak dan ook meteen even onze kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.