Volledig scherm
Doe nu de quiz! © AD

Leer je woonplaats beter kennen met deze quiz

Grote gemeentequizAankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont. 

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland gemeenten zijn waar bijna de helft van de winkelpanden leeg staat? En heb je je ooit afgevraagd hoeveel mensen in jouw woonplaats werkloos zijn, aan voetbal doen of overgewicht hebben? In deze quiz krijg je het antwoord. 

Deze quiz hanteert de gemeentelijke indeling van 2016. Bij enkele gemeenten is bij een of twee vragen geen data beschikbaar. Na het antwoorden van een vraag krijg je ook te zien wat het antwoord (Nederland) te zien dat aangeeft hoe een doorsnee gemeente hierop scoort. Zit je in de Android-app en werkt het niet soepel? Probeer hem dan op de mobiele site. 

Dat was hem dan! Nu je de quiz hebt gemaakt, weet je hoe je gemeente er voor staat. Veel van de onderwerpen van deze quiz zijn ook van belang voor de lokale politiek. Weet je nog niet wat je gaat stemmen? Maak dan ook meteen even onze kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”