Volledig scherm
© ANP

Leerlingen 'excellente' school Arnhem falen

De Arnhemse basisschool Het Mozaïek mag zich al twee jaar 'excellent' noemen van het ministerie van Onderwijs, maar haar leerlingen doen het op de middelbare school veel slechter dan hun klasgenootjes van andere, niet-excellente scholen. Dat meldt De Telegraaf.

De krant wist de hand te leggen op een geheime bijlage bij een onderzoek naar de prestaties van Arnhemse leerlingen. Daarin staat dat Het Mozaïek onder aan de lijst bungelt wanneer wordt gekeken naar hoe vaak leerlingen blijven zitten op de middelbare school.

Opvallenderwijs scoren de leerlingen van de twee vestigingen van Het Mozaïek in de achterstandswijk Immerloo wel al jaren hoog op de Cito-eindtoets. Ingewijden vermoeden dat de school de leerlingen 'drilt' om zo hoog mogelijke Cito-scores te halen.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.