LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in

BoerenprotestDuizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Wij hielden vandaag een liveblog bij dat je hieronder terug kunt lezen.

Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. Boze boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. Boze boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
Boeren demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Boeren demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
Tractoren en politieagenten op de A12 bij Den Haag voorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Tractoren en politieagenten op de A12 bij Den Haag voorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
  1. Noodkreet uit slachterijen: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’
    PREMIUM
    coronavirus

    Noodkreet uit slachterij­en: ‘Is het nog wel veilig om te gaan werken?’

    Bedrijven en werknemers in de slachtsector willen dat het kabinet meer maatregelen neemt om een dreigende besmettingsgolf in slachthuizen in te dammen. Vanavond werd bekend dat bij Vion in Groenlo 147 van de 657 werknemers besmet zijn met corona. Personeel in andere slachthuizen twijfelt of het nog wel veilig is om aan het werk te gaan, en vraagt zich af wie zich bekommert om de vaak kwetsbare arbeidsmigranten.