Volledig scherm
© BELGA

Leeuwenwelpje doodgebeten voor het oog van bezoekers

In dierenpark Mondo Verde in het Limburgse Landgraaf is woensdag een welpje doodgebeten voor de ogen van bezoekers. De bevalling van de leeuwin kwam onverwachts, waardoor de leeuwin nog niet apart was gehaald van de andere leeuwen die vervolgens het welpje te grazen namen. 

Mondo Verde vertelde dit op Facebook. Verzorgers hebben nog geprobeerd om het pasgeboren welpje te redden, maar dat bleek tevergeefs. Safi, de leeuwin, is na het incident apart gezet, en kon gisteren bevallen van drie andere welpjes. 

Het pasgeboren leeuwtje werd doodgebeten door Tunaya, een welpje uit 2016 en ook een dochter van Safi. Het is niet voor het eerst dat bezoekers van Mondo Verde getuige zijn van een dergelijk drama. Twee jaar geleden probeerde een slingeraap uit zijn verblijf te ontsnappen, maar door het schrikdraad om zijn verblijf viel hij in de gracht. Het dier verdronk.

Geboortegolf

Dierenpark Mondo Verde heeft momenteel met een geboortegolf te maken. Naast de leeuwenwelpjes werden er ook tijgerwelpjes, een gibbon en een alpaca geboren. 

Mondo Verde Landgraaf

Beste allemaal, Zojuist is totaal onverwachts onze leeuwin Safi bevallen van een welpje. Omdat het zo onverwachts gebeurde, zat Safi tussen de andere leeuwen in het buitenverblijf. Helaas moeten wij...