Logo van de actiegroep We Gaan Ze Halen.
Volledig scherm
Logo van de actiegroep We Gaan Ze Halen. © @wegaanzehalen

Lege Boeing 737 vliegt morgenochtend naar Lesbos ‘om 189 vluchtelingen op te halen’

Maandagochtend om 9.00 uur vertrekt vanaf Rotterdam Airport een lege Boeing 737 naar het Griekse eiland Lesbos. De actiegroep We Gaan Ze Halen wil op de terugvlucht 189 vluchtelingen uit het afgebrande opvangkamp op het eiland meenemen. ,,Maar de beslissing ligt bij de staatssecretaris.”

 1. Ophef rond justitievakbond: bestuursleden gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

  Ophef rond justitie­vak­bond: bestuursle­den gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

  Enkele bestuursleden van justitievakbond Juvox hebben zich mogelijk niet-integer gedragen tegenover leden en andere, kritische bestuursleden. Omdat de bestuursleden ook ambtenaar zijn bij Justitie, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek ingesteld naar meldingen die het departement heeft ontvangen. Die hebben onder meer betrekking op de voorzitter van de bond, melden onderzoeksjournalisten van het programma Argos zaterdag.
 2. 15.000 slaapzakken voor vluchtelingen Lesbos: 'Mijn broertje is ziek, zonder slaapzak kan ik hem niet warm houden’
  PREMIUM

  15.000 slaapzak­ken voor vluchtelin­gen Lesbos: 'Mijn broertje is ziek, zonder slaapzak kan ik hem niet warm houden’

  Ze zijn wel wat gewend bij Because We Carry. De hulporganisatie op Lesbos deelt immers al vijf jaar babydragers, luiers, jassen, eten en speelgoed uit aan vluchtelingen op het Griekse eiland. Maar 15.000 slaapzakken en evenveel matjes, dat is andere koek. Dit weekend staan de vijf vaste krachten, dertien vrijwilligers en nog eens 25 kampbewoners die meehelpen, voor een megaoperatie.