Coronavaccinatie.
Volledig scherm
Coronavaccinatie. © ROBIN UTRECHT

Leids coronavaccin met één prik 66 procent effectief, snelle marktaanvraag verwacht

Het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen is 66 procent effectief. Dat blijkt uit de fase 3-onderzoeken, waaraan ruim 44.000 proefpersonen deelnamen. De farmaceut zei in een statement dat het vaccin het potentieel heeft om ‘honderden miljoenen mensen te beschermen tegen serieuze en fatale gevolgen van Covid-19'. Nederland heeft 11,3 miljoen doses besteld.

55 reacties

 • Marijke Winkel

  2 jaar geleden
  M.Winkel Ik ga voor de 66% van Janssen
 • harry Biesemann

  2 jaar geleden
  Alle prikkers klaar, prikken maar !!! Ik denk dat we ( als persoon zonder onderliggende ziekten ) niet al te kieskeurig moeten zijn aangaande welk vaccin je gaat krijgen. Het is natuurlijk wel van belang dat we nu doorpakken met vaccineren !! Harry biesemann, Rotterdam
 • J.A.N. van Weeghel

  2 jaar geleden
  ik kies voor de het vaccin van Janssen, dat is maar 1 prik, dat heeft mijn voorkeur
 • Van

  2 jaar geleden
  Ik wil 'n vaccin zonder mrna en voor 'n prikkie. Puur gebaseerd op de griepprik... De rest is overbodige ballast.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Ik ben 53, diabetici en (ex)kankerpatiente en doe vrijwilligerswerk in een winkel met voornamelijk oudere collega's met vaak een zwakkere gezondheid.Daar vind ik 66% bij een ziekte zoals Covid19 (wat géén griep is...) veel te laag. Zeer zeker omdat er veel betere vaccins bestaan..Als je hoofdpijn hebt neem je toch ook het effectievste hoofdpijnmedicijn of neem het goedkoopste dat je hoofdpijn hooguit wat afzwakt? Vast niet.
 1. TERUGLEZEN | Ministerie herstelt fout vaccinatiecijfers: duizenden prikken dubbel geteld
  Play
  Coronavirus

  TERUGLEZEN | Ministerie herstelt fout vaccinatie­cij­fers: duizenden prikken dubbel geteld

  Door de nieuwe rekenmethode die het ministerie van Volksgezondheid zondag naar buiten bracht, zijn duizenden vaccinaties dubbel geteld. Bij de update van het coronadashboard is de fout hersteld, en komt het totaalcijfer op 343.881 prikken. En 26.500 medewerkers in de acute zorg hebben de tweede vaccinatie gekregen. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.