Volledig scherm
Het station van Zoetermeer behoort tot de lelijkste plekken van Nederland. © Google Streetview

Lelijkste plekken van Nederland bekend

De Brinkmanpassage in Haarlem, het Centraal Station in Zoetermeer en het winkelcentrum Stokhorst in Enschede maken kans op de titel lelijkste plek van Nederland.

Dat maakte de VPRO vandaag bekend. De lelijkste plek van Nederland is een verkiezing van het VPRO-programma De slag om Nederland. De afgelopen weken is duizenden keren gestemd op de genomineerden. Na de uitzending van vanavond kunnen kijkers nog stemmen op de top 3.

Maandag 14 mei maakt het programma de uiteindelijke winnaar bekend. De plekken 4 tot en met 10 zijn al vergeven. Onder meer het Bos en Lommerplein in Amsterdam (5), het Marconiplein in Eindhoven (4) en het Scheringa Museum in Opmeer (7) veroverden een plekje in de top 10.

Volledig scherm
Het Bos en Lommerplein in Amsterdam staat op nummer 5. © Google Streetview
  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”