Het motto van Lennie Braun, kassière van de COOP; ‘Kies altijd voor je geluk’
Volledig scherm
PREMIUM
Het motto van Lennie Braun, kassière van de COOP; ‘Kies altijd voor je geluk’ © German Villafane / Villadinamica

Lennie (62) werd verliefd op een Kaapverdische zeeman: ‘Ik werd gezien als hoer’

RotterdammersToen Lennie Braun (62) veertig jaar geleden op hoge hakken met een Kaapverdische zeeman over straat ging, werd ze beschouwd als een hoer. Nu weet ze dat ze gewoon een moderne meid was, die geen verschil tussen zwart en wit zag. Het leidde tot een leven vol hoogte- en dieptepunten: ,,Voordat onze zoon werd geboren, heb ik zeven keer een miskraam gehad.”

 1. Na 114 telefoontjes op vakantie: ‘Door trucje in het menu krijg ik nu Janssen’
  PREMIUM

  Na 114 telefoon­tjes op vakantie: ‘Door trucje in het menu krijg ik nu Janssen’

  Blijdschap alsof je een festivalticket hebt bemachtigd. Zo moet het voor sommige bellers gevoeld hebben nadat ze wél succes hadden bij het woensdag geopende nummer voor het Janssen-vaccin. De 21-jarige Timo van der Velden uit het Brabantse Vlijmen kreeg na 114 keer bellen eindelijk iemand te pakken en kon met een slim trucje in het keuzemenu een afspraak maken voor het vaccin waar een stormloop op is.
 2. Wéér koninklijk bezoek! Willem-Alexander en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam
  PREMIUM

  Wéér koninklijk bezoek! Wil­lem-Alexan­der en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam

  De koning en de koningin hebben het dit jaar naar hun zin in Rotterdam. Om de haverklap brengt een van hen een bezoekje aan de Maasstad. De teller staat inmiddels op zes. Vooral Máxima is dit jaar vaak in de havenstad te vinden. Woensdag was het weer de beurt aan Willem-Alexander die de splinternieuwe Eregalerij opende in het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier. Zes bezoeken in vogelvlucht.