Volledig scherm
© Thinkstock

Leraar stuurt per ongeluk penisfoto naar schoolklas

Een docent van scholengemeenschap Sint Ursula in het Limburgse Horn zal niet snel meer een spannend plaatje naar zijn partner whatsappen. De man stuurde per ongeluk via WhatsApp een foto van zijn penis naar een groep waar ook leerlingen in zaten.

De afbeelding was tijdens een erotisch gesprek op WhatsApp bedoeld voor zijn partner, maar de man klikte per ongeluk de verkeerde groep aan. 

Domme fout
De overkoepelende organisatie Stichting Onderwijs Midden-Limburg startte een onderzoek en kwam tot de conclusie dat het 'een hele domme fout' betrof, zonder kwade bedoelingen. De docent mag les blijven geven op de school, maar niet meer aan de leerlingen die de foto onder ogen kregen. Een oplossing waar zowel de leraar als de betrokken ouders zich in konden vinden.

Het incident is voor SOML overigens geen aanleiding geweest om striktere regels te hanteren als het gaat om contact tussen docenten en leerlingen via sociale media, aldus Thieu Kikken voorzitter van het college van bestuur van SOML tegen de Limburgse zender L1.

,,Het is een handige manier van communiceren buiten de lessen om, waarbij leerlingen bijvoorbeeld vragen kunnen stellen over lesstof of huiswerkbegeleiding. Hier is sprake geweest van een domme vergissing."