Volledig scherm
PREMIUM
Schoolleider MartijnMeerhoff van het Cartesius 2 in Amsterdam, waar geen cijfers worden uitgedeeld. 'Het scherpt de docenten en leerlingen'. © Marco Okhuizen

Leraren: Stop met cijfers geven

OnderwijsEen groep leraren is klaar met het geven van cijfers. Het is dodelijk voor de nieuwsgierigheid van leerlingen en het helpt ook niet om de stof te leren. Maar in de toetsweek bleek wiskunde toch niet zo goed gemaakt.

Cijfers geven werkt niet. Met die titel slingerde de Britse professor Dylan Wiliam een boek de wereld in dat flinke reuring veroorzaakt. De professor pleit ervoor de kennis van leerlingen niet te meten in een finale toets aan het einde van een lesperiode, maar continu te evalueren of leerlingen de stof hebben begrepen en ze feedback te geven.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.