Volledig scherm
Basisschoolleraren tijdens de protestactie in Den Haag, 5 oktober. © ANP

Leraren willen doorgaan met actievoeren

Ook de leraren die lid zijn van CNV Onderwijs willen door met actievoeren. Ze vinden het geld dat de nieuwe regering in het vooruitzicht heeft gesteld niet genoeg en te laat.

Dat blijkt uit een peiling onder 30.000 leraren, onderwijsondersteunend, schoolleiders en bestuurders. Slechts 3 procent staat afwijzend tegenover nieuwe acties in het basisonderwijs.

Daarmee is de cirkel weer rond. Eerder werd al duidelijk dat ook de schoolbesturen, schoolleiders en leden van andere onderwijsbonden door willen met de acties. Ze strijden voor een bedrag van 1,4 miljard euro om de salarissen te verhogen en werkdruk te verlagen. De nieuwe regering heeft 270 miljoen euro voor salarissen toegezegd en 450 miljoen euro voor verlaging van de werkdruk. Dat laatste bedrag komt echt pas in 2021 vrij.

Veel te laat, oordelen leraren en schoolleiders, want de nood is nu hoog. Alle betrokkenen gaan morgenavond met elkaar om de tafel om een plan de campagne te maken. PO in Actie kondigde eerder aan deze maand twee dagen te willen sluiten. Of de vakbonden en schoolbesturen die koers ook willen varen, moet morgenavond blijken. De schoolbesturen zeggen in ieder geval eerst met de nieuwe minister Arie Slob in gesprek.

CNV Onderwijs heeft de minister ook al uitgenodigd.