Lesauto belandt onder trein in Bussum, één dode

VideoIn Bussum is door een aanrijding tussen een trein en een lesauto één persoon om het leven gekomen. Volgens de politie zaten in de auto twee mensen. Eén van de inzittenden wist het voertuig voor de botsing te verlaten, de ander niet.

De lesauto reed rond 11.00 uur over een spoorwegovergang toen hij werd geramd door een intercity. Over de oorzaak van de aanrijding, die plaatsvond op de Herenstraat, is nog niks bekend. ,,We onderzoeken wat er is gebeurd", aldus een woordvoerster van de politie.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het andere slachtoffer te redden, maar tevergeefs. De passagiers van de trein raakten niet gewond.

Tussen Naarden-Bussum en Bussum Zuid ligt het treinverkeer stil. Het is nog onbekend wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. Mensen die tussen Amersfoort en Amsterdam of Schiphol willen reizen, hebben veel vertraging. De reizigers zijn rond 13.00 uur overgestapt in een andere trein om hun weg te kunnen vervolgen.

Volledig scherm
Een lesauto en een trein zijn vanmorgen op elkaar gebotst bij een spoorwegovergang in de Herenstraat in Bussum. © AS Media