Levensgevaarlijke bacterie grijpt Liza (23), haar lichaam wordt zwart

VIDEODe 23-jarige Volendamse Liza Veerman kroop door het oog van de naald. Ze ligt vier dagen in coma door meningokokken type W en maanden op de intensive care. Ze is er nog, maar haar onderbenen moet ze missen. 

Op donderdag 14 september was Liza Veerman aan het werk als verzorgende. ,,Ik voelde me niet lekker, maar wilde niet naar huis gaan want we waren maar met z'n tweeën. Die mensen moesten toch worden verzorgd.'' Normaliter kletst ze na werk nog even met haar moeder voor het slapen gaan. ,,Maar toen ik thuis kwam, ben ik meteen naar bed gegaan. Ik had een zere keel en hoge koorts. Ik dacht dat het een griepje was.''

  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.