Lichaam in kanaal Oirschot vrijwel zeker van kickbokser

VideoIn het Wilhelminakanaal bij de Rijt in Oirschot is vanmiddag het lichaam van een man gevonden. Het is nagenoeg zeker het stoffelijk overschot van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte (26).

Volledig scherm
De Belgische kickbokser Marc de Bonte © ANP
Quote

Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99% zeker Marc betreft

Trainer Ludo Kaethoven
Volledig scherm
© Bert Jansen

De trainer van de vermiste De Bonte, Ludo Kaethoven, heeft namens de familie laten weten dat de recherche is langsgekomen om aan te geven dat het 99 procent zeker om de vermiste Marc gaat. Dat baseert de recherche op basis van de kleding aangetroffen op het lichaam.

Een schipper zag het stoffelijk overschot vanmiddag drijven en sloeg alarm. De brandweer en politie rukten met meerdere wagens uit. Ook een forensisch onderzoeksteam kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het gevonden lichaam. Het gebied werd afgezet. Waardoor de man is overleden en hoe hij in het kanaal terecht is gekomen is nog onduidelijk.

Leden van het team dat de verdwijning van de vermiste kickbokser onderzoekt, waren ook aanwezig. Een paar kilometer verderop, in de Wilhelminakanaalstraat in Best, werd ruim twee weken geleden de auto van de vermiste De Bonte gevonden. 

De Bonte verdween een week eerder. Hij was op een feestje van zijn sportschool en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan. 

Sectie
De politie heeft nog niet officieel bevestigd dat het stoffelijk overschotvan de vermiste Belg is. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland.

Op de Facebookpagina van de sportschool waar De Bonte trainde, is te zien dat er vanavond een bijeenkomst wordt gehouden over de vondst van het lichaam.

Volledig scherm
Hulpdiensten bij het Wilhelminakanaal. © Bert Jansen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement