Volledig scherm
De Schepenmakersdijk in Edam. © Google streetview.

Lichaam ontdekt omdat twee onderbenen boven afvalbak uitsteken in Edam

In een afvalcontainer in Edam is vandaag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie op Twitter. Het lichaam werd opgemerkt omdat de twee onderbenen boven de afvalbak uitstaken. Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn ingeschakeld om het lichaam met speciale apparatuur te onderzoeken.

Het lichaam werd vandaag tegen het middaguur aangetroffen in een vuilcontainer aan de Schepenmakersdijk in Edam. De groene kliko waarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen, staat op de binnenplaats van het monumentale vergadercomplex van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.  Agenten hebben een huis aan de Schepenmakersdijk afgezet met linten en grote blauwe schermen. Ook meerdere ambulancevoertuigen waren aanwezig. 

Quote

Of ik kan slapen vannacht door de vondst? Ja hoor, dat lijk kan niets meer doen

Lieke Dedters

Vlak naast de vindplaats woont Lieke Dedters. Ze is al een halve dag met de situatie bezig. ,,Ik wilde net even wat boodschapjes doen, maar kon er niet door. Ineens waren er overal linten en politie-agenten. Of ik kan slapen vannacht door de vondst? Ja hoor, dat lijk kan niets meer doen.’’

Volgens Dedters is heel Edam bezig met de lugubere vondst. ,,De mensen spreken er wel over ja. En dat in het rustige Edam. Je hoort meteen allerlei insinuaties. Van een drugsmoord tot een verslaafde. Misschien word ik wel heel verdrietig als ik straks weet wie het is, maar nu weet ik nog niets. Ik heb ook niets gezien.’’ 

De kliko is volgens een politiewoordvoerster vanaf de openbare weg niet te zien. ,,Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn onderweg om het lichaam met speciale apparatuur te onderzoeken. Daarna pas wordt een schouwarts ingezet”, aldus de zegsvrouw. “Die volgorde is van belang. Op die manier worden geen sporen gewist.”

Of het gaat om een man of een vrouw is door de politie nog niet bekendgemaakt. Volgens het Noordhollands Dagblad zou het gaan om een man die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gebracht.