Lichaam van Rotterdamse Yasmeen gevonden in bos

In het bos tussen Ruinen en Pesse (bij Hoogeveen) is gisteravond het lichaam van de 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam gevonden. Ze lag begraven in het bos.

Volledig scherm
Recente foto van de toen 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam. © Vermist.nl

Kort na de vondst werd in Rotterdam de 26-jarige echtgenoot van de vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Hij zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Yasmeen werd 26 januari als vermist opgegeven. De politie is vanaf die melding uitgegaan van een zorgwekkende vermissing en een team rechercheurs onderzocht de zaak. Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen in Drenthe, waar gisteren het onderzoek begon. 

Familie-omstandigheden
Volgens stichting Femmes for Freedom stapte de Pakistaans-Nederlandse Yasmeen een tijdje terug al naar de politie om te melden dat ze vreesde voor haar leven. ,,Wanneer was doorgevraagd naar de familie-omstandigheden, dan zou de politie hebben gerealiseerd dat ze de opvang in had gemoeten. Yasmeen werd ondergebracht bij een oom in Amsterdam, juist terwijl ze voor haar familie had willen vluchten,'' aldus directeur Shirin Musa. 

Shirin Musa reageert erg geëmotioneerd op het nieuws. De directeur van Femmes for Freedom flyerde in Rotterdam om aandacht te vragen voor de vermissing. ,,Ik wilde dat ze levend werd gevonden. Ik vind dit echt heel erg.''

Twee kinderen
De politie wilde eerder vanwege het lopende onderzoek niet bevestigen dat Yasmeen met haar twee kinderen op het bureau is geweest om hulp in te roepen en dat geen hulpinstantie is ingeschakeld. De kinderen zijn op dit moment op een veilig adres ondergebracht.