Lichaam van Rotterdamse Yasmeen gevonden in bos

In het bos tussen Ruinen en Pesse (bij Hoogeveen) is gisteravond het lichaam van de 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam gevonden. Ze lag begraven in het bos.

Recente foto van de toen 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam.
Volledig scherm
Recente foto van de toen 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam. © Vermist.nl

Kort na de vondst werd in Rotterdam de 26-jarige echtgenoot van de vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Hij zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Yasmeen werd 26 januari als vermist opgegeven. De politie is vanaf die melding uitgegaan van een zorgwekkende vermissing en een team rechercheurs onderzocht de zaak. Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen in Drenthe, waar gisteren het onderzoek begon. 

Familie-omstandigheden
Volgens stichting Femmes for Freedom stapte de Pakistaans-Nederlandse Yasmeen een tijdje terug al naar de politie om te melden dat ze vreesde voor haar leven. ,,Wanneer was doorgevraagd naar de familie-omstandigheden, dan zou de politie hebben gerealiseerd dat ze de opvang in had gemoeten. Yasmeen werd ondergebracht bij een oom in Amsterdam, juist terwijl ze voor haar familie had willen vluchten,'' aldus directeur Shirin Musa. 

Shirin Musa reageert erg geëmotioneerd op het nieuws. De directeur van Femmes for Freedom flyerde in Rotterdam om aandacht te vragen voor de vermissing. ,,Ik wilde dat ze levend werd gevonden. Ik vind dit echt heel erg.''

Twee kinderen
De politie wilde eerder vanwege het lopende onderzoek niet bevestigen dat Yasmeen met haar twee kinderen op het bureau is geweest om hulp in te roepen en dat geen hulpinstantie is ingeschakeld. De kinderen zijn op dit moment op een veilig adres ondergebracht.

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”