Volledig scherm
De hulpdiensten op en aan het water. © Marc de Roeck

Lichaam van vermiste Max Meijer (23) uit water gehaald in Antwerpen

UpdateDe Belgische scheepvaartpolitie heeft in Antwerpen het lichaam van de vermiste Max Meijer uit Ossendrecht uit het water gehaald. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Er is geen aanwijzing voor kwade opzet.

Het lichaam van de 23-jarige Nederlander werd aangetroffen in de Royerssluis, vlakbij de plek waar hij voor het laatst, ruim een maand geleden, was gezien. Een patholoog kwam ter plaatse om het lichaam te identificeren, forensische onderzoekers kwamen ter plaatse voor onderzoek. 

Wat er precies gebeurd is, zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. De patholoog zal in ieder geval nog een autopsie op het lichaam uitvoeren. 

Vermist na avondje stappen

Max Meijer verdween op zondagochtend 8 december na een avondje stappen in Antwerpen. Rond 06.00 uur in de ochtend werd hij nog gespot in pitazaak Kababu in het Schipperskwartier en later werd hij nog in beeld gebracht aan de Waagnatie, vlakbij de Schelde. Mogelijk kwam hij toen in de rivier terecht, waarop de Royerssluis aansluit, want elk teken van leven van hem verdween die ochtend.

Zoekacties door duikers in onder meer de haven leverden niets op. De Belgische politie riep in een tv-programma vorige maand getuigen op zich te melden. Begin januari werd bekend dat de Antwerpse politie was gestopt met zoeken naar de vermiste Nederlander. Zijn familie bleef hopen op getuigen die zich zouden melden.

Volledig scherm
Max Meijer. © Facebook Amy Meijer