Lichaam van vermiste Remon gevonden in water Leeuwarden

videoIn de Noordsingel in Leeuwarden is vandaag het levenloze lichaam gevonden van de vermiste Remon Bruinsma. Dat meldt de politie Friesland op Twitter. De achttienjarige jongeman werd sinds 1 december vermist na een avondje stappen. 

Een voorbijganger ontdekte het stoffelijk overschot aan het begin van de middag in de Noorder Stadsgracht naast de Noordersingel, ter hoogte van de Noorderbrug.

De 18-jarige Remon uit Zwaagwesteinde verdween begin december na een stapavond in Leeuwarden. Hij werd voor het laatst gezien rond 2.00 uur 's nachts toen hij een kroeg op de Leeuwarder Nieuwestad verliet. Hij zou bij een klasgenoot blijven slapen, maar kwam daar nooit aan. Zijn telefoon werd later bij een filiaal van de C&A in de buurt teruggevonden.

De politie ging er eerder vanuit dat Bruinsma mogelijk in het water terecht was gekomen. Een zoekactie per boot langs de kades van de Leeuwarder grachten leverde echter niets op. Een onderzoeksteam van de politie ging verder met sporenonderzoek. Onder meer met speurhonden werd gezocht langs de grachten in de Friese hoofdstad. Een zoekactie door een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera leverde niks op.

Volledig scherm
In de Noordsingel in Leeuwarden is een lichaam gevonden. © Ginopress

Zoektochten

Ook groepen vrienden, familie en kennissen gingen zelf op zoek naar de vermiste Remon. Zijn tweelingbroer Alex Bruinsma gaf de moed niet op: ,,Als je met de zoekactie bezig bent, heb je het gevoel dat je echt wat doet'', zei hij eerder tegen Omroep Friesland. ,,Er zijn heel veel mensen die ik niet persoonlijk ken. Maar het is heel mooi om te zien dat er zoveel mensen hier naartoe komen om zo'n inzet voor ons te doen.''

Er was even nieuwe hoop toen een groepje jongeren opdook dat Remon op de avond van zijn verdwijning moet hebben gezien. Geen van hen kon zich de ontmoeting met Remon echter nog herinneren. Ondanks de vele dagen dat Remon weg was, bleef tweelingbroer Alex hoop houden op nieuws. ,,Het duurt al zo lang. Het is nog steeds onwerkelijk, maar wij houden hoop.''

Volledig scherm
© GinoPress B.V.
Volledig scherm
© GinoPress B.V.
Volledig scherm
Remon Bruinsma verdween ruim drie weken geleden na een avondje stappen in Leeuwarden. © Facebook
  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”