Volledig scherm
Anneke Nevels vermist Erica © Politie Drenthe

Lichaam vermiste Anneke (55) uit Erica eindelijk gevonden

Het lichaam van de sinds 30 oktober vermiste Anneke Nevels (55) is zondag aan het einde van de middag aangetroffen in haar voertuig in het water aan het Stieltjeskanaal bij Erica. Dat laat de Drentse politie op Twitter weten.

Het voertuig met daarin het lichaam van Nevels werd ontdekt door de zoekhonden van Stichting Signi. Zij schakelden vervolgens de politie in. 

Na die tip werd eerst onderzoek gedaan naar het voertuig door duikers, waarna de auto werd geborgen door een bergingsbedrijf. Het lichaam van de vrouw werd vervolgens voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Zo’n zes uur later meldde de politie dat het inderdaad om het lichaam van de vermiste Anneke Nevels gaat. Uit het onderzoek zou zijn gebleken dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Vorig weekend zochten de honden van Signi op dezelfde plek waarna twee auto’s in het water werden aangetroffen. Eén daarvan werd woensdag geborgen, maar die was leeg en bleek niet van de vermiste vrouw te zijn. De andere auto betrof de wagen van de vermiste vrouw.