Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen is sinds 2 september vermist.
Volledig scherm
Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen is sinds 2 september vermist. © eigen foto familie

Lichaam vermiste Loes (72) na anderhalf jaar gevonden in weiland bij Enschede

Het stoffelijk overschot dat gisteren in een weiland even buiten de Overijsselse plaats Enschede werd gevonden, is van de 72-jarige Loes de Groot-Veenendaal. De vrouw uit Eibergen (Gelderland) werd al sinds 2 september 2018 vermist, nadat ze was weggelopen van de psychiatrische afdeling van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede waar ze met een zware depressie was opgenomen.

Met de vondst, die op Facebook is bevestigd door familieleden, is voor familieleden en nabestaanden een einde gekomen aan een lange en onzekere zoektocht naar de Eibergse. Zoektocht na zoektocht volgde na de vermissing, maar De Groot-Veenendaal bleef spoorloos. Haar telefoon, bankpas en portefeuille had de vrouw achtergelaten in het ziekenhuis.

De enige link in het onderzoek vormde een enkel camerabeeld bij supermarkt Emte aan de Kuipersdijk nabij het MST, waarop Loes te zien was. Samen met een team van agenten werd vervolgens meerdere keren gezocht in buitengebied Aamsveen en in de buitengebieden van Enschede en Haaksbergen.

Woensdagavond werden bij een slootje tussen de Zuid Esmarkerrondweg, Verwooldsweg en Horstkamplanden net buiten de bebouwde kom van Enschede menselijke resten aangetroffen. Dat zou volgens bronnen bij werkzaamheden zijn gebeurd. Tot laat in de avond heeft de politie op locatie forensisch onderzoek gedaan.

Vanmorgen is het stoffelijk overschot geïdentificeerd en zijn familieleden van Loes ingelicht. Via de Facebookpagina Vermissing Loes bevestigen de nabestaanden van de Eibergse dat het om hun dierbare gaat. Ze danken iedereen voor alle hulp en oplettendheid. ‘Aan alle onzekerheid is een eind gekomen.’ Ze vragen het verdriet in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.