Erwin Warnies en Christine Martens.
Volledig scherm
Erwin Warnies en Christine Martens. © Ministerie van Defensie

Lichamen omgekomen militairen morgen na ceremonie overgedragen aan nabestaanden

De lichamen van de militairen die zondag om het leven kwamen bij een helikoptercrash voor de kust van Aruba, worden morgenmiddag na een ceremonie overgedragen aan de nabestaanden. Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt.

 1. Het gaat zelden echt fout met Nederlandse legerhelikopters

  Het gaat zelden echt fout met Nederland­se legerheli­kop­ters

  De fatale helikoptercrash van zondagmiddag bij Aruba is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk te noemen. Het Nederlandse leger heeft een aantal crashes gehad met helikopters in de geschiedenis, maar niet vaak met dodelijke afloop. Nederland had nog geen ervaring met fatale ongevallen met helikopters van het type NH90, waarvan nu een exemplaar crashte. Alle defensiehelikopters van hetzelfde type worden vooralsnog aan de grond gehouden in afwachting van onderzoek door de Inspectie Veiligheid Defensie.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.