Vanaf vandaag zijn er geen sigaretten of tabak meer te koop bij de winkels van supermarktketen Lidl.
Volledig scherm
Vanaf vandaag zijn er geen sigaretten of tabak meer te koop bij de winkels van supermarktketen Lidl. © ANP

Lidl stopt per direct met verkoop van sigaretten en tabak

Lidl stopt per direct volledig met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen had eerder al aangegeven de verkoop van rookwaren af te bouwen en als eerste supermarkt in Nederland te willen stoppen met tabak. Dat proces is nu afgerond.

18 reacties

 • Fred Vellekoop

  2 maanden geleden
  Prima voorbeeld van Lidl. Rookwaren kunnen we immers gewoon in de de speciaalzaken aanschaffen.
 • R.D. Ceulen

  2 maanden geleden
  Ik ben erg blij hiermee. Roken is dodelijk, voor jou en de omgeving. Ik heb nog nooit gerookt, maar wel beschadigde longen dankzij rokers. Mijn moeder had nog kunnen leven en in betere gezondheid als ze niet verslaafd was geraakt aan die giftige zooi. En ter info... Als je dan het huis moet uitruimen en opschonen ben je eindeloos bezig de rookneerslag weg te boenen.
 • Johann Veere

  2 maanden geleden
  Jammer dat het kabinet die ban op verkoop van rookwaar alleen voor supermarkten heeft genomen en niet bij tankstations en andere winkels. Als ik in mijn omgeving zie dat nog veel ouders in de nabijheid van hun kinderen roken dan vraag ik me wel eens af of al die anti-rookreclame wel werkt. Verslaafdheid is overigens aangeleerd, roken wordt niet al bij de geboorte meegeleverd. En dan als laatste deze tip: de beste manier om te stoppen is elke eerste sigaret/sigaar over te slaan.
 • j klaassen

  2 maanden geleden
  Wat een betutteling. Gaan we ook de wijn etc. niet meer verkopen. Alcoholisme is een groter probleem dan rookverslaving. En gaan we ook alle snoep etc. niet meer verkopen, schijn je dik van te worden. Echt ongelofelijk hoe een schreeuwende minderheid wederom zijn zin krijgt. Lidl vindt het best, niet uit idealisme maar de winstmarge op rookwaren is zeer klein. Hypocriet gedoe.
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  De ene verslaving wordt met alle beschikbare middelen in de ban gedaan terwijl een aantal online gokbedrijven van de Nederlandse staat een licentie heeft gekregen. Heeft online thuisgokken (met sterke drank in/voor de hand) geen grotere impact op iemands geestelijke gezondheid?