Hatice Sener (74) is een van de velen die op haar uitgestelde operatie wacht. Tot die tijd heeft ze veel pijn en hangt ze haar was op met een trapje.
Volledig scherm
Hatice Sener (74) is een van de velen die op haar uitgestelde operatie wacht. Tot die tijd heeft ze veel pijn en hangt ze haar was op met een trapje. © Jean-Pierre Jans

Liefst 320.000 wachtenden voor u: 'Uitstel operaties niet zo onschuldig als het lijkt’

Artsen en verpleegkundigen staat een monsterklus te wachten, nu de coronapatiënten het ziekenhuis hebben verlaten. Uit nieuwe cijfers blijkt dat tussen maart 2020 en mei 2021 ongeveer 320.000 operaties minder uitgevoerd zijn dan normaal, verklaart de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat is veel meer dan de 140.000 operaties waar eerder vanuit werd gegaan. 

2 reacties

  • Kora Bouman

    5 maanden geleden
    Mijn moeder moest ook geopereerd worden en haar werd eerst verteld dat dat op zijn vroegst in de herfst van dit jaar zou kunnen door achterstanden. Tot haar verbazing werd ze gebeld door het ziekenhuis of ze half juli al zou willen. Nu bleek dat het ziekenhuis veel mensen belt voor een operatie, maar regelmatig bot vangt bij wachtenden, omdat ze niet in de zomer behandeld willen worden ivm de vakantie. Mijn moeder wilde wel heel graag dus die gaat nu binnenkort onder het mes.
  • G. Vervloedt

    5 maanden geleden
    Voor mij was een nieuwe knie in de planning . Door de lange wachttijd uitgeweken near een privé kliniek in Rotterdam. Deze kwam echter; na drie bezoeken, tot de conclusie dat mijn BMI te hoog was. Slecht! Dat kon de arts de eerste keer ook zien. Zijn de recensie hier zo goed omdat alleen de " gezondste mensen" geholpen worden? Nu ga ik, Door bemiddeling van de IZA, naar Krefeld in Duitsland. 6 weken wachten.