Moeder Lydia, zus Floor (14) en vader Wijnand, het gezin van de vorig jaar verongelukte Lieke Steeg. Aan de muur een foto van Lieke, door een vriendin genomen aan de Waal. En een foto van zusjes Floor en Lieke bij een waterval in Oostenrijk, tijdens de laatste vakantie samen.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Lydia, zus Floor (14) en vader Wijnand, het gezin van de vorig jaar verongelukte Lieke Steeg. Aan de muur een foto van Lieke, door een vriendin genomen aan de Waal. En een foto van zusjes Floor en Lieke bij een waterval in Oostenrijk, tijdens de laatste vakantie samen. © Paul Rapp

Lieke (11) wordt op weg naar huis geschept, ze is op slag dood: ‘Had ik haar maar laten slapen’

EEN JAAR LATERLieke Steeg (11) uit Millingen is nét brugklasser als ze op weg van school naar huis wordt geschept door een auto. Ze is op slag dood. Een jaar later delen haar vader, moeder en zus hun verdriet.

  1. Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’
    PREMIUM
    Video

    Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’

    Vier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. De film gaat februari volgend jaar in première. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.